Gratiserbjudanden

Den här sidan är ju fokuserad kring saker som är gratis och jag ska så gott jag kan hålla mig till det. Ibland kommer det dock slinka in saker som kanske inte är helt gratis men kraftigt rabatterat eller liknande som gör det värt att nämna här ändå. Men än så länge fortsätter vi att fokusera på saker som är gratis. Vi har tidigare pratat om att Netflix har en gratismånad. Det är inte den enda streamingtjänsten som har det. Netflix är fokuserade kring film och tv-serier. Det är också många som vill lyssna på musik i sina mobiler, datorer och surfplattor.

Spotify har gjort en rätt bra lösning som jag faktiskt undrar om inte Netflix hade kunnat inspireras av. Spotify kan man använda helt gratis i både dator, mobil och surfplatta för hur lång tid man vill. Netflix har en gratismånad medan Spotify är gratis för alltid om man så önskar. Om man har gratisversionen av spotify så är det lite som att lyssna på radio faktiskt eftersom de lägger in reklam. Så har man gratisversionen av spotify så slipper man reklam men utbudet och tillgången är densamma. Spotify kostar ca 80 kronor i månaden och för det får man tillgång till hela deras musikutbud. Man slipper reklam och man får dessutom möjlighet att spara ned låtar och ha i en offline-playlist på mobilen så man kan lyssna på musik utan att ha en fungerande internetuppkoppling.

Det är inte bara Spotify och Netflix som har streamingtjänster. Vi kan också se på film och TV-serier med Viaplay och HBO. Båda dessa har också en gratismånad där du har möjlighet att ta del av hela deras utbud i en månad utan kostnad. Det är heller inget krav att man behöver fortsätta att prenumerera på deras tjänst efter att gratismånaden är utnyttjad och man kan på så sätt till fullo njuta av deras utbud.

Vi kan med andra ord både titta på film, tv-serier och lyssna på musik gratis. En sak jag saknar är att data- och tv-spel. Det är egentligen lite konstigt. Man kan inte prova ett spel och sen bestämma sig för att det där inte var något man ville ha och lämna tillbaka det. I mobiltelefoner, i alla fall i playstore för androidmobilen så kan man ångra inköp inom ett visst antal timmar. Så om man köper en app och ångrar sig för att den inte var vad man förväntat sig eller liknande så kan man med andra ord ångra köpet. Det kan man, mig veterligen, inte göra med spel till dator, playstation och xbox. Det hade jag gärna sett eftersom det inte är rimligt att betala mer än 500 kronor för ett spel som man inte ens är säker på att man vill ha.

Posted in Gratis.